Kawa ziarnista Lavazza – jak przygotowywać ją latem?

Kawa – napój, od którego zaczyna się dzień wielu Polaków. Dodaje energii i przygotowuje na ciężki dzień. To coś, co powinno znaleźć się w każdym domu. Zimą najchętniej sięga się po gorące, aromatyczne espresoo. A jak przygotowywać kawę ziarnistą Lavazza latem?

Również latem wiele osób decyduje się na gorącą kawę zwłaszcza o poranku przed wyjściem do pracy. Można jednak wypróbować tego energetycznego napoju w formie deseru. Potrzebne do tego będą:

kawa ziarnista Lavazza

– lody śmietankowe

– kostki lodu

– wysoka szklanka

– przyprawy

– rurka z kremem.

Pierwszym krokiem powinno być przygotowanie kawy w taki sam sposób, jak zwykle. Warto jednak zaparzyć napój w wysokiej szklance. Będzie piękniej się prezentował. Poza tym wszystkie składniki zmieszczą się do takiego naczynia. Kiedy kawa nieco ostygnie, należy dodać do niej kostki lodu i zimne mleko. Kolejny etap to nałożenie lodów śmietankowych. Najlepiej zrobić to dużą łyżką. W gałki lodów warto wbić rurkę z kremem. Całość należy posypać ulubioną przyprawą na przykład cynamonem.

Tak przygotowany napój to świetny sposób na orzeźwienie w letnie dni. Idealnie sprawdzi się w roli deseru na przyjęciach z przyjaciółmi. Będzie jednocześnie dodającym energii napojem, jak i ozdobą stołu.

Ten wpis został opublikowany w kategorii dom. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.